9/11 - 10 years ago!

Idag är det en dag som rör alla, idag är det exakt 10 år sen World Trade Center attackerades av terrorister och kollapsade, vilket ledde till att flera oskyldiga dödades och flera familjer, vänner och anhöriga förlorade en av sina nära och kära, ett sår som aldrig kommer läka helt. Hur är det möjligt att man kommer över en sådan här tragedi? Tror aldrig man kommer kunna komma över det. Men vissa av de drabbade känner ingen slags hat eller hämndlyst, det tycker jag inte man ska göra för hämnd eller hat kan aldrig vinna med eller ta bort sorgen med. Hat är något som alltid kommer finnas i världen, tyvärr.

Och det gör så ont i mig när jag tänker på hur folk kan vara så jäkla grymma och hemska och det enda de vill göra är att se oskyldiga människor lida, lida genom hela deras liv och minnas den hemska dagen då deras nära kära togs ifrån dom. Men det fina med sådana hära tragedier är att vi alla människor går samman och stödjer de drabbade även om man inte känner dem, men ändå att de får stödet av folk från helt andra länder,städer än en själv, det är helt fantastisk och se. Man blir så rörd in i själen. Se människor hjälpa varandra och i sådana här hemskheter riskera sina egna liv för att rädda andra och så många som möjligt- detta är vad jag kallar mänsklighet, det är fan det finaste som finns enligt mig!!

Någon som följde live sändningarna imorse från New York, från kl 8-17 höll de på. Vid 14:30 hölls minnescermonin där flera tusentals deltog på Ground Zero och höll flera tysta minutrar för de som miste livet. Bush och Obama höll tal. Jätte fina tal de höll. Jag satt fastklistrad från 8-17 och såg allt. Kan säga att jag fick tårar i ögonen flera gånger för de som stod och ropade upp namn, ropade även upp en anhörig till dom och sa något jätte fint om dem. Då brast det för mig.

Idag har bara mina tankar gått till offren och deras anhöriga i World Trade Center!♥Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback