ESC låtar genom tiderna!


Det är helt sjukt hur många minnen man får av alla dessa utländska ESC låtar som vissa man inte förstår ett skvett av vad de sjunger om. Förutom de på engelska,tyska,engelska och danska då!;)
Men jag är verkligen ett stort ESC fan och har vart det sedan jag var liten. Sedan dess följer jag det varje år och jag har aldrig missat det. Nu i år är det i Norge och jag har hört nästan alla finalister från länderna som tävlar och jag kan säga att vissa riktigt suger och vissa är skit bra. Tänkte därför lägga upp flera låtar som har varit med och tävlat under de senaste åren i ESC. De är mina favoriter och jag älskar att lyssna på dem!! ESC är kärlek för mig♥ESC 2003 Österrike,Alf Poier-Weil der Mensch zählt:Kommer ihåg den här låten så jäkla mycket då på finalen. Satt hemma med mamma och pappa och såg på finalen och gud vad mamma och jag garva åt hans låttext och hans dance moves. Hur underbart dansar han inte? Bakgrundssångarna sjunger väldigt falskt av sig men de är inte heller seriösa av sig utan han Alf är en österrikisk komiker som är väldigt känd i sitt hemland. Skön det är han!


ESC 1998 Israel,Dina International-Diva:Hur gammal kan jag ha varit då hon "han?" vann hela skiten,jo sex år var jag visst,hehe! Kommer ihåg den här låten när jag var sex år och nu tycker jag den är bra men hon sångerskan eller ska vi kalla sångaren för hon är egentligen en han. Det kan man se klart och tydligt på sättet hon rör på sig och rösten som är väldigt mörkt. Tycker låten är bättre när den är tillgjord,när de har fixat till den bättre. För det låter lite falskt ibland!


ESC 2007 Ukraina,Verka Serduchka-Dancing lasha tumbai:Hahaha,denna låt är klockren och den är absolut en av de bästa låtar som någonsin har tävlat i ESC. Verka är så jäkla skön och jag blev så jäkla förbannad när de hamna på 2:a plats i finalen. De skulle ha vunnit!! hahahaha fortfarande irriterad över det.
Checka in deras dans moves här också,hahahah! Man får alltid ett gott skratt!!


ESC 2009 Estland,Urban Simphony-Rändajad:Riktigt en fin låt och hon sångerskan är hur fin som helst i sitt svarta raka hår med lugg. Avis jag blir!! Tycker att estniska låter precis som finska. Fast det är helt två språk!!
Älskar den här låten och jag lyssnade mycket på den förut.


ESC 2007 Serbien,Marija Serifovic-Molitva: Hon är serbiens svar på Harry Potter. Kan hon möjligtvis vara syster till Harry? Så Harry Potter är alltså serbisk? Det nämnde inte JK Rowling någonting om i böckerna,konstigt!!
Nej men nu får ni veta i alla fall att Harry Potter är serbisk och hans syster representerade serbien 2007 och tog hem hela skiten!! Det firade Harry med sina vänner genom att dra till baren och suppa sig redligt full på honungs öl!! Haha!ESC 2008 Serbien,Jelena Tomasevic-Oro:Riktigt vacker låt och jag älskar språket. Det är ett av världens mest fina språk och jag skulle vilja lära mig det. Men riktigt svårt är det nog skulle jag tro. Lyssna på publiken,hur underbart hade det inte varit att vara där och se allt live? Ni får tycka hur ni vill men Serbien har alltid bra låtar varje år och detta år hoppas jag att de tar hem skiten för det förtjänar dom igen.


ESC 2008 Frankrike,Sébastien Tellier - Divine: Hahaha,låt beatet är skön och man blir på lugnt humör av den. Hahaha,han verkar lite hög på något!


ESC 2008 Turkiet,Mor ve ötesi-Deli:En av mina absoluta favoriter, älskar låten och bandet är grymt bra!!! Hejade på dom stort 2008. De slutade på plats 7!;)


ESC 2008 Israel,Boaz Muda-Keilo kan:Åhhh Israel!! De har alltid vackra fina låtar och deras språk är så jäkla vackert det med. Boaz Muda sångaren är så jäkla snygg och han sjunger som en gud. Hejade också på Israel under 2008. De hamnade på 9:onde plats!!;)


Lägger in flera klipp senare!;) Nu ska jag kolla på film och ta det lugnt ett tag!


XoXo Madde!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback