Unga mammor!

Är det bara jag som tycker att allt fler tonåringar blir unga mammor här i Sverige?
Asså jag förstår inte det,är det för att flera har sex utan kondom? eller för att de vill bli gravida vid en ung ålder?!
Det är helt fel att få barn vid 15-18 års åldern,visst vissa har faktiskt lyckas ta hand om ett barn då. Men är det verkligen värt att kasta bort hela sitt liv som börjar efter gymnasiet,skolan och så? Det är helt sjukt,det är efter gymnasiet som livet börjar,då man reser ut i världen och ser sig omkring och jobbar med det man drömt om.
Jag har hört att det är flera unga tjejer runt 15-16 års åldern som försöker skaffa barn med sina pojkvänner efter de typ vart ihop i ett par månader. Hur tänker man ens?
Visst,de flesta vill ha barn för de älskar barn och de lyser upp ens liv,men man tänker inte på att man offrar mycket för en baby som t.ex din tid,du kan inte spendera så mycket tid som du gjorde förr med din vänner,du kan inte gå ut och festa när du vill och resa,du måste alltid tänka på babyn före någon annan,m.m.

Det finns massor negativa saker med att bli mamma vid en så ung ålder,men missta mig inte nu,jag menar inte att man inte ska skaffa barn för de är så äckliga och så,nej nej! Jag är en barnmänniska som älskar barn och skulle definitivt vilja ha barn i framtiden,men då ska jag först upplevt mina drömmar. Det blir inte förrän runt 25-30 år.
Sen så skulle jag bara skaffa barn med den som jag vet att jag kommer leva resten av mitt liv med. Annars inte.
Tidigare än så blir det inte några barn.
Men det finns också positiva saker med att skaffa barn,men man kan inte bara tänka på sig själv,utan man ska göra det som är bäst för barnet.

Det finns flera unga tonårsmammor som inte ens kan ta hand om sig själv,hur ska de kunna ta hand om ett barn?
Jag blir förbannad på de som skaffar barn och inte ens kan ta hand om det. Med barn så medför ett stort ansvar.
Ett större ansvar än de flesta tror!

Hade jag blivit gravid i denna ålder då skulle jag definitivt gjort abort,eftersom jag vet själv att jag inte är mogen för att bli mamma,och jag har inte ens levt livet än,jag vill kunna resa mycket och med ett barn blir det svårt.
Det skulle jag göra inte bara för min skull utan för barnet,fast jag vet att jag skulle må dåligt över det,så skulle det vara det enda rätta att göra!

Så snälla ni som blir/är eller planerar att bli gravida i tonårsåldern,tänk igenom ert beslut nogrant!
Tänk inte bara på de positiva sakerna utan också på de negativa,vad kommer ni förlora och vad kommer ändras för er?

Tack för mig! Puss!♥

So cute,baby!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback